Julfirande i dagarna två

I år firade vi jul i dagarnar två. Den 23 december packade vi bilen, hämtade mamma i Höör och åkte vidare till min bror och hans fina familj i Vinslöv. I detta hushåll finns även flera katter och en gammal golden retriever vid namn Bilbo. Han är som en valp inombords men tyvärr hänger inte kroppen riktigt med hans tankar och när våra hundar gick omkring och han kände sig trängde så skällde han på dem. Stackars Bilbo, han ville egentligen bara leka med sina kompisar. För att han skulle kunna ta det lugnt så höll vi våra hundar i en annan del av huset i perioder. Det blev massa lek i snön, julklappar och julmat innan vi i sakta gemak tog oss tillbaka till Höör där vi skulle sova över hos min mor.
 
På Julafton var vi hemma vid lunchtid och två timmar senare var det dags att susa iväg till Tobias familj. De bor bara tio minuter bort och innan vi gick in tog vi ut hundarna på en lång promenad. Även i detta hushåll finns husdjur - två hundar och tyvärr fungerar de inte så bra med våra (läs; Kokos). Lösningen var att våra och deras hundar fick vara i huset i omgångar och de som inte var i huset var ute i "musikhuset" (stort kontor med studio) som ligger på tomten. När våra hundar var inne var de så fantastiskt duktiga! De hälsade snällt, nosade runt och gick sedan och lade sig när vi skulle äta.
 
Behöver jag ens säga att Juldagen sedan spenderades i ryggläge? Men vi hann prova deras julklapp från oss litegrann.
 
 
Tanken är att vi i förlängning ska lära hundarna att när vi säger "blå" så ska de markera en av de blåa plupparna. Vi får se hur det kommer att gå med den saken.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Kokos och Kiwi

En blogg om två väldigt speciella pojkar, som snabbt blev det viktigaste i våra liv!

RSS 2.0