Plötsligt händer det!

Så länge har vi varit ifrån varandra. Så många timmar har jag letat. Så många tårar (nåja...) har jag fält för att jag trode att du var borta för alltid.

Men så häromdagen bestämde sig sambon för att storstäda bilen; utvändigt så väl som invändigt. Och gissa vad som återfanns där mellan sätena?Min favoritklicker! Sann kärlek rostar aldrig! Den ligger perfekt i handen och har perfekt ljudnivå på klicket. Kanske att vi ska fira extra mycket i helgen eftersom vi har hittat tillbaka till varandra?

Spårning

Sitter här med två totalt utslagna hundar vid mina fötter. Vi kom hem från dagens kurs, de fick sin mat, de gick ett varv i huset och sedan däckade de båda två med varsin duns och suck.
Idag stod det spårning (och så klart avslappning) på schemat på vår miljö- och lydnadskurs och oj vad både Kiwi och Kokos tyckte att detta var roligt! Helt fantastiskt! Båda spårade med rådjursklöv och klarade det galant. Eller ja, vi tyckte att det gick galant, men jag vet inte hur det ska gå på första försöket :-) De var väldigt duktiga i alla fall och tyckte det var så otroligt roligt! Kiwi ville åt klöven så mycket att när jag lät spåret vila en stund så lyckades han lirka ur sig sin sele och sprang direkt fram till den... Kanske inte riktigt så det var tänkt. Dock klarade han inkallningen när han stod vid klöven och jag kallade, så det var ju positivt.

Och denna fantastiska Lotta! Jag vet knappt vad jag ska säga... Hon är underbar denna kursledare och alla (tusen?) kurser jag har gått på Bonizas Hundskola har jag gått för Lotta och jag har aldrig varit med o att hon har tappat humöret, varit nedstämd, inte sett någon eller inte haft svar på någon fråga. Hon ser alla hundar, alla hundägare och ser snabbt vad just ens egen hund behöver och låter en träna på det. Här är det inte att rätta in sig i ledet och följa planeringen där alla ska göra exakt samma uppgifter. Nej, varje hund är individuell och tränar på det just den hunden behöver. Behöver jag sitta sista halvtimmen av kursen på filten med Kiwi så får jag göra det och ännu bättre är att om jag själv bara vill träna (klickerna är ju så rolig både för oss och hundarna) så säger Lotta att det kanske är bättre om han får vila. Är någon hund väldigt bra på en övning, så vips är Lotta där och visar hur den kan stegras. Har man missförstått en övning så kommer Lotta direkt, utan pekpinne och säger "prova att göra så här istället". Inga sura miner och ingen "jag-vet-bättre-än-er-attityd" utan alltid med hundens bästa i fokus, oavsett temperament, kunskap eller ras.

Alla andra instruktörer på Bonizas är med största säkerhet lika bra som Lotta och jag menar inte att peka ut henne och glömma de andra (t.ex. är både Emma och Monica helt underbara också!) men eftersom alla våra kurser varit för Lotta så slår mitt hjärta lite extra för henne. Jag hoppas det blir många kurser till!


Kokos och Kiwi

En blogg om två väldigt speciella pojkar, som snabbt blev det viktigaste i våra liv!

RSS 2.0